Σοφία Μπουρλίδη DDS, MSc


Η  Οδοντίατρος Σοφία Μπουρλίδη DDS, MSc αποφοίτησε από την Οδοντιατρική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2010.

Μετά την αποφοίτηση της εργάστηκε ως εξωτερικός συνεργάτης σε οδοντιατρεία στη Θεσσαλονίκη και μετέπειτα στο Ντίσελντορφ της Γερμανίας παρέχοντας όλο το φάσμα της γενικής οδοντιατρικής.

Το Σεπτέμβριο του 2012 μετέβη στο Ηνωμένο Βασίλειο για την παρακολούθηση του μονοετούς πλήρους φοίτησης μεταπτυχιακού προγράμματος ‘Master of Science in Conservative Dentistry στο Eastman Dental Institute, University College London. Κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανέπτυξε περαιτέρω τις θεωρητικές της γνώσεις και κλινικές της δεξιότητες και εξειδικεύτηκε στην Αισθητική και Αποκαταστατική Οδοντιατρική. Η διατριβή της με τίτλο “Effect of Different Initial Finishes and Parylene Coating Thickness on the Surface Properties of Coated PMMA”, που ολοκληρώθηκε ως μέρος του μεταπτυχιακού προγράμματος, δημοσιεύθηκε στο διεθνούς φήμης περιοδικό ‘Journal of Prosthetic Dentistry’.

Τα επόμενα έξι έτη εξάσκησε το ιδιωτικό επάγγελμα σε πολυκλινική στο Λονδίνο (Dream Smile Dental Clinic)  όπου ανέλαβε περιστατικά γενικής και αισθητικής οδοντιατρικής, ενώ παράλληλα διετέλεσε εξωτερικός συνεργάτης στην προπτυχιακή κλινική του Restorative Department του King’s College London.

Από την αποφοίτηση της κύριο μέλημά της υπήρξε η συνεχής κατάρτιση με την παρακολούθηση συνεδρίων και κυρίως πρακτικών σεμιναρίων στον τομέα του ενδιαφέροντος της και η παροχή υψηλού επιπέδου οδοντιατρικών υπηρεσιών με έμφαση στις ανάγκες και την ικανοποίηση του ασθενούς.